De gemeente Bribi Almere is onderdeel van Bribi Ministries International. De hoofdlocatie van Bribi Ministries is gesitueerd in  Paramaribo, onder leiding van Apostel Irma Gimith-Woedings.

In het jaar 2002 werd het fundament gelegd van de gemeente Bribi in Nederland. Dit aanvankelijk in Amsterdam-West, bij het echtpaar John en Asiah Jozefzoon-Linger in huis. De gemeente is gestart met 12 personen. In deze korte periode van de samenkomsten te Amsterdam-West deed men voorbede voor het Flevogebied t.w. Lelystad. Het echtpaar John en Asiah Jozefzoon-Linger werkte ruim een jaar in Lelystad. Hoewel er mensen tot geloof waren gekomen, ging het werk niet gemakkelijk. In overleg met Apostel Irma Gimith-Woerdings werd afgesproken om het werk tijdelijk neer te leggen. In april 2007 werd er opnieuw een aanvang gemaakt met het werk in Nederland. Vanaf dat moment werden de diensten gehouden in Almere, ook onder leiding van het echtpaar Jozefzoon. Zij keerden in 2013 terug naar Suriname om het werk daar te ondersteunen.

Zaal

De gemeente staat tegenwoordig onder leiding van pastor- Apostel Samuel Petrisie. Hij komt oorspronkelijk uit Suriname en is getrouwd met zuster Marijke Petrisie-Gemert. Het voorgangers echtpaar is gezegend met zes kinderen (vier zonen en twee dochters) en een kleinzoon. Hun oudste zoon is op zijn 28ste thuis geroepen door de Here. Pastor Samuël en zr. Marijke zijn al jaren bekeerd. Ze zijn ook jaren actief als voorgangers in Suriname, op Curaçao en op Bonaire. Ze hebben ruime ervaring in het gemeentewerk en leveren sinds 2014 een waardige bijdrage aan de gemeente Bribi Almere op het gebied van Visie- Ontwikkeling, Aanbidding, Prediking, Bijbelstudie, Pastoraat, Werkers-Training en Werkers-Begeleiding.